Târguri
Festivalul Verzi la Lăzarea
12-14 octombrie
Satul Lăzarea este renumit pentru mai multe locațiiși evenimente de interes turistic cum ar fi castelul Lázár, mănăstirea franciscană, dealul Cárinași varza. Ediția a XII-a a Festivalului verzei și târgului de varză este nu numai sărbătoarea verzei ci și a hărniciei oamenilor din zonă.
Oaspeții sunt așteptați cu programe variate. Serbarea de mulțumire pentru recolta bogată se desfășoară după un ceremonial bine stabilit: după deschiderea evenimentului participanții se deplasează cucăruțepe dealul Cárina, grădina de varză a localității, pentru a binecuvânta recolta. Lângă ceremoniile tradiționale festivalul oferă celor interesați o mulțime de noutăți, ca de exemplu programe destinate copiilor sau concursuri de gătit. Conform tradiției, festivalul se încheie cu muzică și dans.


Culesul tradițional a verzei la Frumoasa Parcela numită Nád13 octombrie 2018

În data de 13 octombrie 2018 în satul Frumoasa va avea loc cea de-a XI-a ediție a programului culesul tradițional al verzei. Programul va începe dimineața, când locuitorii comunei se adună pe parcela numită Nád. În timp ce familiile culeg varza, ansamblurile folclorice din comuna Frumoasa și din străinătate au misiunea de a oferi o varietate de programe, cum ar fi dansuri populare, cântece și diferite concursuri. Participanții la eveniment vor avea ocazia să guste diverse preparate culinare gătite din varză. Reînvierea acestei tradiții este oportună atât pentru producători, care își vor putea face cunoscute produsele cât și pentru participanți, care vor putea achiziționa aceste produse la prețuri avantajoase și vor avea ocazia să vizioneze spectacolele organizate.
Târg de toamnă și Festival de mierii
12-13 Octombrie
Miercurea-Ciuc, P-ța Libertății, Nr. 5

Expoziția de toamnă cu vânzare a produselor tradiționale și locale
13 octombrie - Parada cavalierilor mierii la Festivalul mierii

Local Farmers’ Market
19 octombrie ora 8–19
Târgu-Mureș, str. Scăricica nr. 1.

La Târgu Mureș organizăm mai bine de doi ani târgul Local Farmers’ Market, unde în fiecare a treia vinerea a lunii, producătorii și meșteșugarii Vă așteaptă cu o gamă largă de produse locale şi tradiţionale, iar vizitatori mereu găsesc produse de sezon.
În cadrul târgului cumpărătorilor au posibilitatea de a achiziţiona în mod regulat produse sănătoase, locale cum ar fi brânzeturi artizanale și produse de carne, bijuterii care îți fură ochii, săpunuri parfumate, ceaiuri, condimente, etc.
Târgul servește ca un program de familie, un eveniment unde oamenii construiesc relații, se împrietenesc. Vă așteptăm!

top