Târguri
14 octombrie, ora 8.00

Frumoasa, Parcela numită Nád

În data de 14 octombrie 2017 în satul Frumoasa va avea loc cea de-a X-a ediţie a culesului tradiţional al verzei. Programul va începe dimineaţă când locuitorii din comună se adună pe parcela numită Nád. În timp ce familiile culeg varza, ansamblurile folclorice din comuna Frumoasa și din străinătate au misiunea de a oferi o varietate de programe cum ar fi dansuri populare, cântece şi diferite concursuri. Cei care vor participa la eveniment vor avea ocazia să guste diverse preparate culinare a căror principal ingredient este varza. Reînvierea acestei tradiţii este oportună atât pentru producătorii care îşi vor putea face cunoscute produsele, cât şi pentru participanţii care vor putea achiziţiona aceste produse la preţuri avantajoase şi vor avea ocazia să vizioneze spectacolele organizate.

Organizatori: Primăria Comunei Frumoasa, Asociația “Szépvízért”

Târgul şi Festivalul Verzei din Lăzarea, ediţia a XI-a
Lăzarea, Piaţa centrală

Târgul şi Festivalul Verzei din Lăzarea este sărbătoarea renumitei verze din sat şi totodată şi sărbătoarea de recunoştinţă a secuiului creştin muncitor pentru recolta de toamnă.
Cu această ocazie aşteptăm vizitatorii cu programe tradiţionale, târg de varză, muzică, dans, activităţi interesante pentru copii şi multe bunătăţi pregătite din renumita varză.
Să ne bucurăm împreună!

Organizator: Asociaţia Culturală şi Turistică “Torzsások”, Consiliul Comunei Lăzarea

20 octombrie, Local Farmers’ Market
Târgu Mureș, Str. Scăricica, nr.1

În curtea Muzeului şi Atelierului de Prezentare Petry (premiat la Hungarian Quality Product Award) vom organiza din nou evenimentul intitulat Local Farmers’ Market.
Dorim să ajutăm producătorii locali şi să oferim cumpărătorilor posibilitatea de a achiziţiona în mod regulat produse sănătoase locale.
Târgul oferă a gamă largă de produse locale şi tradiţionale: produse din carne, lactate, miere, pâine de casă, gemuri, siropuri, vinuri, ţuică, legume, fructe, produse meşteşugăreşti.

Data târgului: vineri, 20 octombrie 2017, între orele 08:00-19:00.

Haideţi să consumăm produse sănătoase şi să întărim economia locală!
Organizatorii: Petry Retail SRL, Atelier de Prezentare și Muzeu Petry

21 octombrie, ora 10.00
Prezentarea produselor din zona Mureș-Câmpie

Scopul evenimentului este prezentarea produselor din regiunea Mureş-Câmpie. Pe lângă prezentarea produselor am dori ca producătorii să obţină consiliere în domeniul vânzării și a marketingului, astfel venind în ajutor în vânzarea produselor în pieţe. Vor avea loc prezentări a posibilităţilor de finanţare și profesionale (sales, marketing, agricultura si altele), dar încercam să motivăm producătorii locali prin prezentarea succesului întreprinzătorilor din regiune.
Locaţia: în incinta Primăriei Comunei Pănet

Organizatori: Primăria Pănet, Asociația Agricultorilor din Pănet, UDMR Comuna Pănet
top