Misa de la Braşov
CONCERT – MISA DE LA BRAŞOV - „Credo in unum Deum”

15 octombrie
Misa de la Braşov va fi prezentat în cadrul Zilelor Ţinutului Secuiesc în data de 15 octombrie, duminică de la ora 19,00 la Sanctuarul Franciscan de la Şumuleu Ciuc – Basilica Minor Papalis. Creaţia muzicală este compusă de cinci compozitori contemporani cu prilejul sărbătoririi a 500 de ani de la reforma bisericii prin Martin Luther. Misa de la Braşov poartă numele "Credo in unum Deum" şi doreşte să aducă împreună oameni de diferite confesiuni (catolic, evangelic-luteran, ortodox) şi etnii (români, maghiari, saşi) pentru a îl lăuda pe Domnul.
Misa este scrisă pe modelul unei mise medievale şi cele 5 părţi sunt scrise de compozitori diferiţi:
KYRIE – Szalay Zoltán (Miercurea-Ciuc)
GLORIA – Steffen Schlandt (Braşov)
CREDO – Heinz Acker (Baden-Wüttemberg)
SANCTUS BENEDICTUS – Şerban Marcu (Braşov)
AGNUS DEI – Brita Falch Leutert (Norvegia)
Vor participa corişti din diferite coruri evanghelice din Transilvania, corul Bach al Bisericii Negre, corul Lux Aurumque din Miercurea-Ciuc şi vor colabora soliştii Cristina Radu, Carmen Topciu, Răzvan Sararu şi Dan Popescu, la orgă Amalia Goje, timpan Kertész János.
Proiectul a fost iniţiat de comunitatea Honterus din Braşov şi susţinut financiar de Primăria municipiului Braşov, Biserica Evanghelică C.A. din România - parohia Braşov şi Consiliul Judeţean Harghita.
Organizarea concertului din Miercurea-Ciuc este posibilă prin sprijinul şi colaborarea Consiliului Judeţean Harghita, Centrul Cultural Judeţean Harghita, Sanctuarul Franciscan de la Şumuleu Ciuc – Basilica Minor Papalis, Corul de Cameră Lux Aurumque, SC Panaudit SRL.
top